Close

GERONTODOMAĆICE

Kako ojačati imunitet?

Kako ojačati imunitet? Ovih dana često čujemo rečenice poput – „Jačajte svoj imunitet“, „Suplementi za jačanje imuniteta“, „Čuvajte svoj imunitet“ i slično, a da li

Pročitaj više

Zašto vremenske promene utiču na nas i naše raspoloženje?

Baba Marta ili početak proleća? Vraćamo zimske kapute i vadimo letnje jakne ili ipak zadržavamo kape i šaleve? Kako se i koliko promenila klima u poslenjoj deceniji? Šta je prouzrokovalo promene i kako one utiču na naše zdravlje i psihičko stanje, ne samo najstarijih članova našeg društva već i na mlade? Da li postoji lek protiv ove tezgobe?

Pročitaj više

Žene superheroji

Izrada ovog teksta je inspirisana knjigom gospodina Džim Kvin-a „Bez granica“ u kojoj govori da ne postoje granice naših sposobnosti, da su naša uverenja jedino što nas koči da ostvarimo svoj maksimalan potencijal i da sve što je zapravo potrebno da uradimo je da želimo više.

Pročitaj više

Palijativna nega

Palijativna nega predstavlja koncept koji podrazumeva zdravstvenu, psihološku, socijalnu i duhovnu pomoć. Odnosi se na korisnike s neizlečivim bolestima kojima se rapidno bliži kraj života. Gerontodomaćice i negovateljice koje se nađu u tom periodu života korisnika treba da podignu kvalitet života i učine te dane što lakšim i prihvatljivijim.

Pročitaj više