Close

O nama

Ne brinite, mi ćemo!

Agencija NANA S.V. je prva licencirana privatna organizacija socijalne zaštite za pružanje usluga pomoći u kući starijim osobama u Srbiji. Od svog osnivanja, 2008. Godine zalažemo se da stariji dostojanstveno žive u poznatom okruženju svoga doma, što je duže moguće.

Naše dugogodišnje iskustvo se nastavlja sa dolaskom mlađe generacije, te tako Agencija postaje porodična firma. Kombinacijom tradicije i iskustva sa znanjem sa inovativnošću omogućavamo jedinstvenu uslugu koja utiče na celokupno poboljšanje života v(N)aših najstarijih članova porodice.

Naša misija

Misija Agencije NANA je da utiče na promenu načina na koji starimo, podržavajući nezavisnost, dostojanstvo i zdrave navike u svakodnevnim aktivnostima starijih.

 

Usluga pomoći u kući je nedovoljno razvijena u Srbiji, te značajan broj starijih dugo čeka na ove usluge. NANA nastoji da ublaži pritisak na institucije socijalne i zdravstvene zaštite. Širenjem mreže pomoći u kući, NANA pomaže boljoj pokrivenosti potreba starije populacije. Kako bismo omogućili adekvatnu pomoć što većem broju naših najstarijih sugrađana, razvili smo sistem saradnje sa lokalnim zajednicama, koje na ovaj način obezbeđuju besplatne usluge pomoći u kući.

 

Za postizanje naših ciljeva, 2014. godine akreditovli smo program obuke. Posvećeni smo stalnom obučavanju naših saradnika kako bismo održali visok standard u pružanju podrške starijoj populaciji.

 

Od 2020. godine, u sklop naših usluga dodali smo i protivpožarnu zaštitu sa licenciranim referentom za vršenje ove usluge.

 

Od osnivanja Agencije, više od 2.000 pripadnike starije populacije je dobilo podršku NANE. Danas pružamo usluge u preko 400 staračkih domaćinstava.

Svetlana Vučković

Direktor i osnivač

“Agenciju sam osnovala 2008. godine. Sa 47 godina i pored velikog iskustva stečenog u privatnom biznisu i pored diplome ekonomskog fakulteta, nikome nije trebala osoba moje životne dobi.

 

Imala sam sreću da sam ceo život bila okružena bakama i dekama, a posle duge pauze zbog posvećenosti porodici, odlučila sam se na veliki korak – pokrenuti sopstveni biznis. Smatrala sam da je oblast u kojoj ću najbolje istaći svoje kapacitete organizacija pomoći u kući. 

 

Naivno sam pristupila ovom poslu i posle kraćeg lutanja i istraživanja, shvatila sam da mi je potrebna stručna pomoć. Pokucala sam na sva vrata gde se nalazila struka i zahvaljujući istrajnosti, upornosti i željom za znanjem, dobila nesebičnu pomoć: kako u pogledu psihologije starenja, primene pozitivnih zakonskih okvira, tako i  u pogledu organizacije ove delatnosti od vrhunskih stručnjaka iz socijalne zaštite i ostvarenih menadžerki u ženskom preduzetništvu.

 

Ponosna sam što je za sve ove godine kroz Agenciju NANA S.V. ekonomski osnaženo na stotine žena i što je podršku u samostalnom životu u poznim godinama dobilo na hiljade bivših i sadašnjih korisnika naših usluga, na naš tim, na zajedništvo koje smo gradili godinama u nazad i na vrhunske rezultate koje  postižemo. Ono što nas čvrsto vezuje je ubeđenje  da svako, dok zdravstveno stanje to dozvoljava, uz odgovarajuću negu i podršku može svoje pozne godine provesti u svom domu.  

 

 Sada smo otišli korak dalje. Postali smo porodična firma, jer nam se sa novim i svežim idejama priključila i moja ćerka. 

 

Zadovoljstvo mi je što je naš slogan NE BRINITE MI ĆEMO aktuelan duže od jedne decenije  i što nam godinama dozvoljavate da budemo deo vaših porodica.”

Dunja Vučković

Menadžer za inovacije i razvoj

“Nakon osam godina aktivnog bavljenja filmskom i televizijskom produkcijom, odlučila sam da pređem u firmu moje mame, Agenciju NANA, i svojim znanjem doprinesem razvoju posla u drugim segmentima socijalne zaštite. Kao neko ko se u detinjstvu igrao sa bakama i koga su deke čuvale, smatram da starost treba da bude ispunjena smehom i radošću, treba da bude zbir svih najlepših momenata i najvećih uspeha našeg života. Ovde sam jer želim da pomognem da se i naši korisnici tako osete.

 

Ovde sam jer želim da unapredim pružanje usluga socijalne delatnosti u Srbiji i kvalitet života naših najstarijih sugrađana.” 

Naši uspesi

O uspehu Agencije Nana svedoče i brojne nagrade.

 

– 2012 godine, NANA je nagrađena od strane Opportunity Banke: „za najbolji model ženskog preduzetništva – za uspešno, inovativno i društveno odgovorno vođenje biznisa“.


– 2013 godine, NANA je dobila nagradu: „Cvet uspeha za najbolji model zapošljavanja“ od strane Udruženja poslovnih žena.


Na predlog EBRD, NANA se takođe priključila i novom programu mentoringa u organizaciji „Fondacije ŠeriBler“.

Po rešenju broj 022-02-00148/2019-19 od 04.03.2020 ispunjeni su uslovi za produženje licence (licenca broj 566).