Close

Često postavljena pitanja

U zavisnosti od zdravstvenog stanja i potreba korisnika, moguće je realizovati sledeći vid usluga – Redovno održavanje higijene domaćinstva (pranje sudova, usisivanje i raspremanje sudova), priprema lakih obroka (vodi računa o hrani u kući i pravi plan za buduće obroke), pomoć pri održavanju lične higijene (pomoć pri kupanju, oblačenju, kao i šišanje), nameštanje kreveta i menjanje posteljine, pranje veša i peglanje, kontroliše uzimanje terapije i pomaže pri nabavci lekova, pomoć pri šetnji i blagim vežbama, pomoć pri obavljanju socijalnih dešavanja, izbacivanje đubreta, obaveštava porodicu o stanju starijeg člana.

Pored gerontodomaćica, za korisnike koji se nalaze u težem zdravstvenom stanju imamo i negovateljice koje mogu tretirati dekubite, menjati pelene, presvlačiti pacijente i pružati uslugu 24časa. 

Usluge koje se pružaju podrazumevaju punu podršku pri obavljanju svih aktivnosti potrebnih za svakodneno, normalno funkcionisanje korisnika, do medicinskih usluga.

Cena zavisi od broja sati i dana u nedelji na koliko se angažuje gerontodomaćica ili negovateljica. 

Osnovna cena usluge gerontodomaćice za angažovanje od 2 časa svakog radnog dana iznosi 800,00RSD/danu.

Naše gerontodomaćice su žene srednjih godina, od 45 do 60 godina starosti.

Žene koje angažujemo su različitih nivoa obrazovanja, od srednjeg do visokog. Najbitnije je da su to osobe koje imaju višegodišnje iskustvo u ovom poslu. Negovateljice su, u najvećem broju, osobe koje imaju medicinsko obrazovanje.

Neke gerontodomaćice jesu, neke nisu. 

Potrebno je napomenuti da je to podatak koji još nismo u obavezi da tražimo od osoba koje angažujemo. Takođe, vakcinu primamo radi lične zaštite, ali to ne znači da vakcinisana osoba ne može biti prenosilac virusa. Stoga, da bi zaštita bila efikasna, najbolje je da i gerontodomaćica i korisnik budu vakcinisani.

S obzirom da pratimo rad naših gerontodomaćica i negovateljica znamo koje su im sposobnosti i koliko se brzo adaptiraju u novim uslovima. Na osnovu eksploracije ličnosti svake zainteresovane osobe za obavljanje ove vrste delatnosti, njihovog dosadašnjeg rada, iskustva i preporuka, donosimo zaključak i spajamo adekvatnu gerontodomaćicu sa korisnikom.

Gerontodomaćice uglavnom žive na teritoriji grada Beograda. Trudimo se da nađemo ženu koja živi na istoj opštini kao i korisnik, ili barem da budu što bliže kako bi joj bio olakšan dolazak na posao i kako bi, ukoliko dođe do pooštravanja mera i dalje bila u mogućnosti da dolazi. 

Pitajte nas